Reklamebanner Pilegrimsmotivet står sterkt i den keltiske tradisjonen, og på denne siden vil du finne reiseberetninger.
Pilegrimsvandring:
Fra Melrose til Lindisfarne
VandrereÅ vandre St. Cutberts vei er å følge i fotsporene til gjetergutten som ble abbed og biskop på Lindisfarne. En norsk gruppe på 20 flotte kvinner og menn la ut på den 10 mil lange vandringen en tidlig septembermorgen i duskregn. Cutbert vokste opp i Melrose der vandringen startet. Det er mulig at han gikk raskere enn oss, men landskapet vi gikk gjennom er det samme.  
Pilegrimsgang med pilegrimssang
For femte året på rad har Frikirkens Studiesenter arrangert pilegrimsvandring til øya Lindisfarne i England i samarbeid med Community of Hilda & Aida og den norske avdelingen AnamCara. Vandringene blir stadig mer populære; invitasjon til årets vandring ble lagt ut på nettet i oktober, og i løpet av tre uker var den fulltegnet.
Mot LindisfarneFra pilegrimsturen
til Lindisfarne juli 2008

Torsdag 19. juni pakket 15 nordmenn, fem kvinner og ti menn, kofferten med retning vestover. Turen gikk først til Melrose i Skottland. Derfra gikk vi i fire dager og ti mil til tidevannsøya Lindisfarne. Der ble vi i yterligere fire dager før vi vendte kursen hjemover igjen.

Reiseskildring
Bega, Sunniva og Sellafield

SteinkorsSommeren 2007 var vi på bil(grims)tur i England. Målet var kystbyen St.Bees i Cumbria i Nordvest England. Her finnes legenden om Bega. Hun har mye til felles med den kristne prinsessen Sunniva fra Irland. Da Sunniva skulle bli tvangsgift med en hedensk viking lot hun seg drive over havet fra Irland til Selja på den norske vestkysten. Dette skjedde kanskje midt på 900-tallet. Hadde Sunniva (eller de som skrev ned legenden) brukt Bega som et forbilde?

Pilegrimstur:
Fra Hovden til Røldal 2007

IllTidlig i juli samlet nesten 40 spente pilegrimmer seg på Hovden Fjellstoge. Sammen skulle de gå over fjellet til Røldal stavkirke. Pilegrimsprest Birte Løvåsen har vært primus motor for pilegrimsturene til Røldal denne sommeren, og adrenaline.no var med på den første av fire turer over fjellet.

Lysbildeserie
En pilegrims tanker underveis
Korset på Cuthberts Island med fullmånen i bakgrunnen.For et halvt år siden satte jeg av en uke i kalenderen. Da skulle turen gå til tidevannsøya Lindisfarne. Uken ble helt annerledes enn det var tenkt på forhånd, men likevel er jeg fornøyd med oppholdet. Egentlig er det jo sånn i livet også - det blir ikke alltid slik vi hadde tenkt. I denne artikkelen kan du i bilder og tekst være med på noe av min vei.

Reiseskildring:
Siste strekningen inn til LindisfarneNorske spor på
St.Cuthberts Way

Pilegrimsleden Cuthberts Way tråkkes av stadige flere norske føtter. Denne godt merkede vandrestien går fra Melrose i det sydlige Skotland til Lindisfarne i det nordlige England.

Keltiske drypp:
Kors ved St. MaryLindisfarne
– den hellige øya

Høsten 2005 brakte livet meg til Lindisfarne ad merkelig omveier. Her skulle jeg delta på en retreat om keltiske helgener. Dette ble en helt spesiell uke, som jeg for alltid vil bære i mitt hjerte.

Reise:
Betlehem, Ninian, og Sunnivahola
Mecky var høsten 2005 i Ninians hule. Her er hans beretning fra ferden.

Artikkel:
Keltiske fotspor
IllI denne artikkelen tar Anne Kristin Åsmundtveit oss med på en pilegrimsvandring til Lindisfarne. Ferden starter sør i Skottland, og går bl.a. innom St. Cuthberts cave. Artikkelen sto opprinnelig på trykk i Pilegrimen. I samme nummer sto Olsens artikkel: Tidevannets pilegrimsvei (om Lindisfarne). Bildet til høyre er fra St. Cuthbert's Island rett ved Lindisfarne en flott kveld høsten 2005.


Reisesiden på keltiskfromhet.no ble sist oppdatert 01.12.2011