CD-anmeldelse
Celtic Christmas - Eden's Bridge

Yorkshire-gruppa Eden's Bridge (www.edensbridge.co.uk) har lenge vært min favoritt i den keltiske musikkscenen. Fra 1997 til 1999 har de på oppdrag av StraightWay Music, EMI gitt ut 7 albumer i Praise and Worship serien, med tradisjonelle salmer og nyskrevet lovsang i keltisk stil. Senere kom CDene: All in a Life (2000), Isle of Tides (2002), og Celtic Lullabies.

coverEB's faste medlemmer er Sarah Lacy som ledende sangstemme og på piano, David Bird på forskjellige gitarer, Sara's bror Richard Lacy på diverse tasteinstrumenter og fløyter og symbaler, Jon Large på bass, og Terl Bryant fra gruppa Iona på tromme og alt mulig som en ellers kan lage lyder med. Dessuten har det vært med mange andre musikere gjennom årene.

På tekstheftene sine takker EB ikke bare familie og venner. Meget sympatisk er at de på flere av CDene sine i god keltisk og engelsk ånd også takker "Merlin the studio dog" (hunden til David?).

På jule-CDen Celtic Christmas har de med flere selvskrevne sanger: Den begynner med Å kom, å kom, Immanuel i en a capella versjon som høres veldig middelaldersk ut. Brått går den over til en nyskrevet vise i popstil, Christmas is with us again (om ikke å glemme Kristus i jula). Så følger en mer rocket nyskrevet Magnificat, etterfulgt av Chris Eaton og Amy Grants lovsang Breath of Heaven. Etterpå kommer Silent Night og flere tradisjonelle engelske julesanger i utradisjonelle keltiske arrangementer. Så følger flere nyskrevne egne julesanger. Og til slutt Å kom, å kom, Immanuel som rammer inn CDen, denne gangen med instrument-akkopagnement.

Eden's Bridge lager en bro mellom det gamle og det nye. I god keltisk ånd trekker de hverdagen og populærmusikken inn i gudstjenesten, og kirkens skatter fra middelalderen ut i hverdagen. Kom og hør selv!

(Mecky Wohlenberg, 4. søndag i advent 2005)


Denne anmeldelsen ble publisert på keltiskfromhet.no 19.12.2005

CD: Celtic Christmas. Eden's Bridge
(P&C 1998 StraightWay Music)