CD-anmeldelse
Hanne Krogh: Ved juletid

Når vi leter etter den keltiske inspirasjonen i Norge, har Hanne Krogh (www.hannekrogh.com) en naturlig plass: Hennes CD «Vestavind» (1998) med sangen om Sunniva (Lyset fra Selje skal skinne) har gitt inspirasjon til teaterkonserten «Lyset frå Selja» og dermed ført til etableringen av den årlige kulturfestivalen «Sunnivafestspela» (www.sunniva.org) i Selje.

CoverHanne Krogh's julealbum «Ved juletid» (utgitt 2002) er en hyllest til det irske innslaget i norsk kultur. I tekstheftet minner hun om de irske trellene fra sagatiden som sådde første kimen til vår kristne tro og julefeiring.

De fleste sangene er norske oversettelser av engelskspråklige og gæliske julesanger, i tilleg er det med tradisjonelle norske julesalmer. Dessuten hører vi «Stille natt « (Glade Jul) på gælisk sunget av den elleve år gamle Aoife Ni Bhriain.

Alle sanger har fått et keltisk (irsk) lydbilde. Hanne Krogh har fått med seg både irske og norske musikere, og korsangere fra Sørlandet: Barnekoret Jubilo og Kristiansand studiekor. Produsent er Jon Kleveland som også står bak Cdene «Sanger fra vest» (Lynor). Innspillingen har vært i Kristiansand og Dublin.

Nydelig musikk, og inspirasjon til å (gjen)oppdage det keltiske i vår kultur!

(Mecky Wohlenberg, advent 2005)


Denne anmeldelsen ble publisert på keltiskfromhet.no 15.12.2005

CD: Hanne Krogh: Ved juletid (P&C 2002 Lynor)